Om VarnumHälsan

VARNUMHÄLSANS HISTORIA

En av Sveriges äldsta, privata företagshälsa

1974 beslöt sig ett antal företagare i Kristinehamn att bilda en förening (Föreningen VarnumHälsan) med syfte att bereda företagshälsovård till föreningens medlemsföretag.

1988 bildades Kristinehamns Storfors Företagshälsovård AB (KS Hälsan AB) där föreningen gick in som ägare med samtliga medlemsföretag som idag är 26 st.

1990 Bytte företaget namn till VarnumHälsan AB
Besikta ditt företag med Varnumhälsan
VARNUMHÄLSAN

Vad var det som fick dem att starta en företagshälsovård?

Arbetsskyddsstyrelsen, Yrkesinspektionen och skyddsombud fick en starkare ställning på företagen vilket innebar att kraven på arbetsgivaren ändrades och man såg att behovet fanns. Från början var det mycket sjukvårdsinsatser men nu på senare tid inriktar vi oss mot mer hälsofrämjande och förebyggande insatser där vi ser en stor vinning för våra kunder att investera i sin arbetsmiljö och sina medarbetare.

Utveckling framåt

VarnumHälsan har haft sitt huvudkontor i Kristinehamn, men även haft mindre lokaler i Storfors, Degerfors och Karlskoga. 2019 tog styrelsen ett strategiskt beslut att hitta en större lokal i Karlskoga för att ha två huvudorter, alltså Kristinehamn och Karlskoga med omnejd, där man såg stor potential att utveckla sin verksamhet.

Idag är VarnumHälsan 20 anställda med olika professioner så som företagsläkare, företagssköterskor, psykologer, psykoterapeuter, psykiatriker, fysioterapeut, ergonom, rehab konsult och arbetsmiljöingenjör. All den kunskap under samma tak som krävs för att vi ska kunna hjälpa våra kunder på bästa sätt i deras arbetsmiljöarbete.

Vi är självklart medlemmar i Sveriges företagshälsor för att säkerställa vår kvalité som företagshälsa, och att kunden ska känna sig säker på att vi har den behörighet och kunskap som behövs

VarnumHälsan fortsätter att utvecklas och lyssna på vilka behov som finns och vad vi kan stötta med hos våra kunder.

VarnumHälsan är det självklara valet för en sund, säker och attraktiv arbetsplats!

Lediga Jobb

Leg. Psykoterapeut alt Leg. Psykolog

Vi fortsätter växa och behöver nu stärka upp med ytterligare en Psykoterapeut alternativt leg. psykolog. Vi ser att du har intresse och erfarenhet av arbetsrelaterad ohälsa samt erfarenhet av att ha arbetat med individsamtal, utbildning och grupper. Meriterande om du har vidareutbildning inom eller erfarenhet av området rehabilitering, organisatorisk och social arbetsmiljö. Du får gärna ha arbetat med KBT, ACT, eller FACT.

Vi hjälper våra kunder att skapa resultat genom människor. Det gör vi genom att effektivisera organisationer, utveckla ledare, skapa engagemang hos medarbetare och bidra till positiva arbetsmiljöer hos våra kunder.

Som leg Psykoterapeut/ leg psykolog hos VarnumHälsan har du en mycket viktig roll i arbetet med att skapa resultat och värde för våra kunder. Du arbetar konsultativt mot våra kunder som ett stöd för chefer, kontaktpersoner och anställda. Tyngdpunkten i tjänsten är att genomföra insatser på individnivå, men även uppdrag på grupp- och organisationsnivå förekommer i form av exempelvis psykosociala arbetsmiljökartläggningar och handledning av grupper. Du kommer bl.a. att arbeta med samtalsstöd och samtalsbehandling, psykosociala arbetsmiljöfrågor, kartläggningar, handledning av individer och grupper


Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Som person är du drivande och har kunskap om sambandet mellan individ, grupp och organisation samt förmåga att omsätta det till effektiva insatser i relation till kund.

Hos VarnumHälsan erbjuder vi dig möjlighet till kompetensutveckling inom företagshälsa och intressanta kunder, både inom privat och offentlig sektor. Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten kan innebära resor vilket innebär att du måste ha körkort och gärna tillgång till egen bil i tjänsten.

Arbetstid helgfria vardagar 8.00 - 16:30


Passar du in på detta ser vi fram emot din ansöka via mail: ansokan@varnumhalsan.se

Har du frågor går det sjävklart bra att ställa via mail eller ring oss och prata med vår VD Katarina.

Företagsläkare/Specialistläkare
i arbetsmedicin

Vi söker dig som är legitimerad läkare med tilläggsspecialitet inom företagshälsovård eller specialistläkare i arbetsmedicin. Du har intresse för människor i arbetslivet, en helhetssyn och vill gärna arbeta på ett förebyggande och främjande sätt. Som Företagsläkare på VarnumHälsan Företagshälsa så ser vi dig som en expertresurs i samarbete med våra kunder och kundanställda. Du jobbar med att stödja chefer och HR i rehabilitering-, hälsa-, arbetsmiljöärenden. Du skall vara bekväm i din yrkesroll och kunna undersöka och bedöma om medicinska hinder finns för ett arbete. Du får möjlighet att vara med att påverka och utveckla verksamheten i din roll som medicinskt ansvarig.

Vi ser att du är självständig och social, då arbetet innebär mycket kundkontakter! Vidare är du är affärsmässig, konsultativ och bra på att hantera komplexa situationer.

Du kommer att utföra samtliga medicinska kontroller i arbetslivet.

VarnumHälsan är en företagshälsa som hjälper företag, organisationer och människor att förbättra den fysiska, psykiska och sociala hälsan. Hos oss är det roligt att jobba!

Passar du in på detta ser vi fram emot din ansöka via mail:

ansokan@varnumhalsan.se

Har du frågor går det sjävklart bra att ställa via mail eller ring oss och prata med vår VD Katarina.

Vår Personal

Katarina Hagberg

VD

Carina Andersson

Vårdadministratör

Ulrika Ekström

Företagssköterska/Planerare Kristinehamn

Ann-Sofie Alanen

Kommunikatör/Administratör

Erika Häll

Receptionist

Maud Isaksson

Arbetsmiljökonsult/Platsansvarig Karlskoga

Lena Norfjord

Företagsläkare/Psykiater

Marie-Louise Mauritzon

Företagsläkare

Niels Möller

Företagsläkare

Victoria Redlund

Företagssköterska

Victoria Engelbrektsson

Företagssköterska

Ylva Karttunen-Bark

Företagssköterska

Britt-Mari Jensen

Företagssköterska

Marie Bjurek

Företagssköterska

Thea Berggren

Ergonom

Helene Nordenhäll

Fysioterapeut

Beatrice Karlsson

Psykolog

Rasmus Ståhl

Psykolog

Lennart Wallin

Psykoterapeut

Sanna Bäck

Psykolog

Ulla Ode

Arbetsmiljökonsult

Johan Rydbeck

Arbetsmiljöingenjör

Sofia Eriksson

Administratör

Elisabeth Weiner

Läkare

Christina Morero

Leg Psykolog
Professionellt intryck både presentationen och innehållet. 
Det är ett svårt ämne med många utmaningar för oss alla och som är högaktuellt idag. 
En av mina topp tre föreläsningar!
Mats Eriksson
VD Byggbetjänten, delar sin åsikt om föreläsning kring stress & utmattning

Kontakta mig

VarnumHälsan arbetar för att öka medvetenheten kring hälsa och arbetsmiljö för att på så sätt stärka välmående och effektivitet hos våra kunder. Vi har en bred tvärvetenskaplig kompetens och då vi arbetar nära varandra kan vi snabbt och enkelt använda våra kompetenser efter behov och önskemål.

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er.
Kristinehamn
Karlskoga

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Gå med i vårt nyhetsbrev nedan så får du våra nyheter skickade direkt till din e-postadress.
Copyright © 2023 Varnumhälsan. Alla rättigheter reserverade.

Webbplats av Area81.se