Nyheter

Nyheter

20 juni 2022

Sommarens öppettider!

På VarnumHälsan har vi öppet som vanligt fram till vecka 28 då vi kommer att ha lite begränsade öppettider ända fram till v 31, därefter rullar vi på som vanligt igen.Med begränsade öppettider innebär det att vi inte har full tillgänglighet på alla professioner under dessa veckor (28-30) samt öppet till 16 istället för 16:30.Telefontiden är mellan kl 8-12 och därefter kan Ni tala in ett meddelande på vår telefonsvarare så återkopplar någon av oss till Dig så snart som möjligt.

25 maj 2022

Frukostföreläsning StressKompassen- för ett liv i bättre balans! 8sep och 13 sep

Vi bjuder på frukost och berättar om vårt nya koncept StressKompassen.

StressKompassen är en workshop för alla medarbetare. Det är en förebyggande insats för att minska stressrelaterad ohälsa och här ges möjlighet att reflektera över vilka faktorer som påverkar ens mående och vad man behöver göra för att komma vidare.

Under vår frukost kommer Leg.Psykolog Beatrice Karlsson och Leg. Psykoterapeut Lennart Wallin att berätta om konceptet Stresskompassen.

Föreläsningen vänder sig till Dig som är chef eller har en HR-funktion.

Varmt välkommen med din anmälan!

(OBS: Begränsat antal platser och max 2 personer från varje företag)

Klicka här för att komma vidare till anmälan ❤

24 april 2022

Så ett frö...

...till en bättre arbetsmiljö! Lyssna gärna på vår jingel 🎵

Du hittar den på vår youtube-kanal. Länk: https://youtu.be/6S6ZNH3Y0IE

05 april 2022

Arbetsanpassning

Under 2022 har Arbetsmiljöverket en stor inspektionsinsats gällande arbetsanpassning för att se hur arbetsgivare arbetar med att förebygga och åtgärda sjukfrånvaro. I juni 2021 uppdaterades nämligen föreskriften om Arbetsanpassning och ersatte den tidigare föreskriften "Arbetsanpassning och rehabilitering" som gällt sedan 1994.

VarnumHälsan erbjuder nu två olika aktiviteter gällande Arbetsanpassning för att stärka dig med personalansvar:

*Webinar om Arbetsanpassning 3/5 08.30-09.30.

Har du koll på vad den nya föreskriften om Arbetsanpassning innebär för att du som arbetsgivare ska uppfylla kraven? Under detta webinar klargörs vad föreskriften ställer för krav och det finns även tid för frågor och reflektioner!

För anmälan och mer info: https://varnumhalsan.se/utbildning/webinar-om-arbetsanpassning

*Halvdagsutbildning i Rehab 17/5 13.00-16.00.

Känner du som är chef att du behöver uppdatera dina kunskaper generellt gällande rehabilitering och har frågor och funderingar du önskar lyfta i grupp så är detta utbildningen för dig!

Exempel på innehåll är Rehabiliteringsprocessen. ansvar, arbetsanpassning, chefens roll i det förebyggande arbetet och hur gör man en plan för återgång i arbetet?

För anmälan och mer info: https://varnumhalsan.se/utbildning/oppen-rehabutbildning

30 mars 2022

Är Du vår nya kollega?

VarnumHälsan söker företagsläkare/Specialistläkare i arbetsmedicin.

VarnumHälsan är en etablerad företagshälsa som finns i både Kristinehamn och Karlskoga.

Vi söker nu dig som har en god samarbetsförmåga, är relationsskapande, serviceinriktad och strukturerad företagsläkare/specialistläkare i arbets- och miljömedicin! Vill du bli en i vårt team, skicka in din ansökan redan idag.

Arbetsbeskrivning:

Som Företagsläkare på VarnumHälsan Företagshälsa så ser vi att Du skall kunna vara en expertresurs i samarbete med våra kunder och kundanställda. Kunna stödja chefer och HR i rehabilitering-, hälsa-, arbetsmiljöärenden. Du skall vara bekväm i din yrkesroll och kunna undersöka och bedöma om medicinska hinder finns för ett arbete.

Du skall även ha erfarenhet av att kunna utföra körkort för högre behörighet, vaccinationer samt Transportstyrelsen ärenden. Vi ser gärna att du har erfarenhet av handhavande av alkohol och droger i arbetslivet.

Du har ett konsultativt förhållningssätt är kundorienterad och trivs med att arbeta tillsammans med andra och ser värdet i att använda hela teamets kompetens i syfte att uppnå kundnytta för våra kunder.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är legitimerad läkare med tilläggsspecialitet inom företagshälsovård eller specialistläkare i arbetsmedicin.Du har ett brinnande intresse för människor i arbetslivet, en helhetssyn och vill gärna arbeta på ett förebyggande och främjande sätt. Du får möjlighet att vara med att påverka och utveckla verksamheten i din roll som medicinskt ansvarig.

Du är självständig och social, då arbetet innebär mycket kundkontakter!

Vidare är du är affärsmässig, konsultativ och bra på att hantera komplexa situationer.

Du skall kunna utföra samtliga medicinska kontroller i arbetslivet. Om du har erfarenhet att arbeta med att tolka arbets-EKG samt utfört Medicinsk Kontroll av rök- och kemdyk är det meriterande.

Ansökan görs via ansokan@varnumhalsan.se eller kontakta VD Katarina Hagberg för information på 0550-850 50

Sista ansökningsdag är 30 april.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

08 november 2021

Ledarskap i "det nya normala"

I takt med att allt fler återgår till arbetsplatserna, utformas ett nytt arbetsliv, ”det nya normala”. Många vill fortsätta arbeta på distans till viss del. Det här för med sig nya utmaningar och krav på chefer, ett så kallat ”hybridledarskap”, en kombination av att leda delvis på plats och delvis på distans.

Vi tar oss an frågeställningar som:

Chefens roll i ”det nya normala”

Hur stärker du självledarskapet hos dina medarbetare?

Hur skapar vi sammanhållning?

Hybridmöten, hur får vi till dem?

Diskussion/case

Utbildningen hålls av psykologerna Beatrice Karlsson och Rasmus Ståhl

Tillhör du Kristinehamns kommun, klicka här för anmälan

Arbetar du på ett annat företag, kontakta asa.licke@varnumhalsan.se

03 september 2021

Reseintyg Antigentest

Fler och fler länder godtar numera antigentest med friskintyg. VarnumHälsan kan nu erbjuda antigentest för våra företagskunder över 18 år.

Kom ihåg!

Reglerna kring reseintyg kan ändras samt att det i slutändan alltid är du själv som ansvarar för vilket test som gäller om du ska ut och resa.

För pris och tidsbokning i Kristinehamn eller Karlskoga, ring vår växel 0550-850 50.

23 juni 2021

Riskbedöm din arbetsmiljö på hemmakontoret

Distansarbetet kommer bli allt vanligare även efter Pandemin och fler arbetsgivare erbjuder sina medarbetare denna möjlighet. Du som arbetsgivare har samma arbetsmiljöansvar för dina medarbetare vilket ställer större krav på dem att själva kunna upptäcka arbetsmiljörisker på hemmakontoret. Behöver du stärka din eller dina medarbetares kompetens i att riskbedöma sin arbetsmiljö? Då kan vi erbjuda en Teamsutbildning där ergonom och psykolog ger råd och verktyg hur dina medarbetare upptäcker risker och får kunskap om hur de kan åtgärdas.

Utbildningen kan erbjudas företagsspecifik så hör av er om ni vill veta mer!

25 maj 2021

Ny föreskrift om arbetsanpassning

1:e juni 2021 träder Arbetsmiljöverkets nya föreskrift kring arbetsanpassning i kraft. Föreskriften tydliggör arbetsgivarens ansvar och vikten av det förebyggande arbetet har förtydligats så att fler kan få arbetsanpassning och därmed undvika sjukfrånvaro.

Den nya föreskriften heter AFS 2020:5 Arbetsanpassning och ersätter föreskriften Arbetsanpassning och rehabilitering, som gällt sedan 1994.

Hör av er om ni vill ha vårt stöd i dessa frågor!

10 maj 2021

Frukostföreläsning med tema Vår arbetsplats efter pandemin

VarnumHälsan fortsätter med vårt nya koncept av frukostmöte och kan nu erbjuda nya tillfällen efter semestrarna med temat Vår arbetsplats efter pandemin!

Vi träffas på morgonen och startar dagen med en kort uppfriskande promenad där ni får ett tema att diskutera. När vi stannar upp intar vi en frukost där diskussion och föreläsning fortsätter på temat. Medarbetare från olika företag får en möjlighet att ses, utbyta erfarenheter av hemarbete under pandemin och VarnumHälsan är moderator och bidrar med teoretisk kunskap och våra erfarenheter.

Kommentar från tidigare deltagare:

"Gärna fler walk-n-talk-föreläsningar. Kul att få input från andra företag och när man gick samtidigt blev det inte heller för "surrigt" som det kan bli i en föreläsningssal när man pratar två och två. Att sedan mötas upp och få föreläsningen utomhus var supermysigt :-) "

För mer information och anmälan se fliken Utbildningar här på hemsidan!

04 maj 2021

Länkar gällande Covid-19

Här har vi samlat nyttiga länkar gällande Covid-19:

https://www.1177.se/Varmland/

https://www.1177.se/Orebrolan/

https://www.regionvarmland.se/

https://www.regionorebrolan.se/sv/coronaviruset--covid-19/

https://www.folkhalsomyndigheten.se/

Tveka inte att hör av er om ni har funderingar och frågor!

28 april 2021

Har du medarbetare som utför handintensivt arbete?

Den 1 november 2021 kommer de delar i Arbetsmiljöverkets AFS 2019:3 som berör handintensivt arbete att gälla. Som arbetsgivare innebär det att du behöver identifiera om handintensivt arbete förekommer hos dina medarbetare, riskbedöma dessa och ev anordna medicinska kontroller.

Vi på VarnumHälsan kan stötta er i samtliga steg i denna process. Det kan tex handla om en föreläsning om Handintensivt arbete, att undersöka om handintensivt arbete förekommer, riskbedöma de belastningsergonomiska riskerna eller utföra de medicinska kontrollerna.

Kontakta oss gärna så diskuterar vi ihop oss och lägger en plan!

08 april 2021

Vi erbjuder snabbtester för att minska smittspridningen av Covid-19!

VarnumHälsan erbjuder nu snabbtester för att påvisa om en medarbetare har pågående Covid-19, ett sk Antigentest.

Antigentestet kan användas av arbetsgivare för att fånga upp medarbetare som har pågående symptomfri Covid-19 och därmed minska smittspridningen på arbetsplatsen.

(Medarbetaren ska alltså inte testas om hen har symtom förenliga med Covid-19.)

Syftet med testningen är att undvika större smittutbrott på arbetsplatsen.

För mer info om bokning och rutin kring utförandet kontakta Ert företags kontaktperson eller ring VarnumHälsans växel på 0550-850 50 eller maila varnumhalsan@varnumhalsan.se

 

11 mars 2021

Stay On Track-för ett ökat välmående

VarnumHälsans senaste gruppkoncept "Stay On Track" vänder sig till medarbetare som önskar verktyg och stöd för att komma igång och skapa sig ett hälsosammare liv! Vi erbjuder gruppträning med föreläsningar där Du och/eller dina medarbetare deltar i en grupp från olika företag eller att ni på ert företag är en egen grupp.Varje aktivitet hålls utomhus!Behöver Du hjälp att komma i gång? Har Du svårt att hitta motivation, strategier för att fortsätta och hitta rutiner. VarnumHälsan hjälper Dig på vägen!

11 mars 2021

Coronapassport

Behöver Ni ett friskhetsintyg inför Er tjänsteresa? Flera länder har numera inreserestriktioner pga. Coronapandemin. Detta innebär att man måste testas och visa negativt för SARS-CoV-2 virus styrkt med läkarintyg. Det är viktigt att Ni själva tar reda på vad som gäller för just Ert resmål.

Läs mer på Coronapassport genom att klicka här!

Provtagning sker på VarnumHälsan, både i Kristinehamn och Karlskoga och vi utfärdar även friskhetsintyg på både svenska och engelska.

Bokning sker via telefon 0550-850 50 och i dagsläget kan vi enbart erbjuda denna tjänst till våra företagsanslutna kunder.Tänk på att flera länder och flygbolag även har krav på munskydd!

VarnumHälsan samarbetar nu med ett ackrediterat laboratorium som rapporterar till Folkhälsomyndigheten. Ni kan läsa om om TATAA Biocenter här!

04 mars 2021

Ännu en ny medarbetare på VarnumHälsan!

Vi har glädjen att få presentera vår senaste kollega på VarnumHälsan, Ulla Ode, Arbetsmiljökonsult.

Ulla har närmre 20 års erfarenhet av företagshälsa och kommer att bli en viktig och efterlängtad funktion hos oss på VarnumHälsan. Vi hälsar Ulla varmt välkommen till oss 💖

01 februari 2021

Nya medarbetare på VarnumHälsan!

Vi har fått tillökning på VarnumHälsan!

Inte bara en, utan två nya kollegor. Vi hälsar Rasmus Ståhl, leg.psykolog och Lennart Wallin, leg.psykoterapeut, varmt välkomna till oss!

Genom att förstärka vårt psykosocial team så vill vi genom fortsatt gott samarbete förbättra och öka välmåendet hos våra kundföretag och Era medarbetare samt ge extra stöd i ledarskap.

03 december 2020

Stöd för arbetsmiljöutbildningar från Afa-försäkring

Nu kan alla företag och organisationer inom privat sektor som har tecknat kollektivavtal om TFA för de anställda söka stöd för Arbetsmiljöutbildningar som genomförs under 2021-2023.

VarnumHälsan är självklart godkänd utbildningsanordnare!

Det är en mängd olika arbetsmiljöutbildningar som man kan söka stöd för,

följ länken för mer information eller kontakta oss så berättar vi mer!

https://www.afaforsakring.se/forebyggande/stod-for-arbetsmiljoutbildning/exempel-pa-utbildningar/

VarnumHälsan erbjuder tex två öppna Arbetsmiljöutbildningar på 1,5 dag under året. Anmälning finner du under fliken Utbildning.

12 november 2020

Digitala utbildningar och tjänster

VarnumHälsan kan nu erbjuda flera av våra utbildningar och tjänster digitalt via Teams.

Exempelvis Chefens arbetsmiljöansvar vid hemarbete, Arbeta på ett bra sätt från hemmakontoret, samtalsstöd mm.

Kontakta oss gärna för mer information!

10 november 2020

Arbeta på ett bra sätt från hemmakontoret

Att kunna arbeta hemifrån är för många en möjlighet, men det kan i längden också bli en stor utmaning!

I denna  webbutbildning får du konkreta råd och tips om hur du med enkla medel skapar en fungerande arbetsplats hemma och hur du skapar goda vanor och rutiner kring hemarbetet.

Utbildningen hålls via Teams under ca 45 minuter och leds av Ergonom och Psykolog.

Priset är 2 950 kr/grupp ex.moms (max 15 personer/grupp)Är Ni intresserade, maila då till:thea.berggren@varnumhalsan.se

09 november 2020

Intresseanmälan Influensavaccin

VarnumHälsan erbjuder våra företagskunder möjligheter till influensavaccinationer med start 1 december 2020. Vi tar tacksamt emot ditt intresseanmälan nedan! Pris 650kr / dos Med reservation för att vaccinet kan ta slut. 

Vid intresseanmälan ange företag och antal doserare.

31 maj 2020

Rutiner kring Corona!

För att minska risken för smittspridningen av Corona har vi på VarnumHälsan en önskan:

Ni som varit på utsatta platser eller har symptom, vänligen flytta fram Era bokade tider i samråd med vår personal.

I övrigt uppmanar vi till en god handhygien och att inte handhälsa.

För mer info vänligen ring 113 13 eller besök

www.folkhalsomyndigheten.se

Copyright © 2022 Varnumhälsan. Alla rättigheter reserverade.
Webbplats av