Nyheter

Nyheter

09 december 2022

Frukostföreläsningar om Bemötande vid psykisk ohälsa

Träffa vår KBT-terapeut Mia Sjöberg Eriksson och hör henne berätta om utbildning "Bemötande vid psykisk ohälsa" som hon under hösten börjat ha här på VarnumHälsan. Utbildningen handlar om psykisk ohälsa, stress/sårbarhetsmodellen, symtom och hur man som chef eller arbetsledare kan bemöta medarbetare med psykisk ohälsa.

Vi bjuder som vanligt på en go frukost och ni får möjlighet att diskutera och ställa frågor! Mia är även vår MediYoga instruktör.

14 februari i Kristinehamn och 21 februari i Karlskoga

Anmälan här Frukostföreläsning Bemötande vid psykisk ohälsa (varnumhalsan.se)

15 november 2022

Leg. Psykolog alternativt Leg. Psykoterapeut hos VarnumHälsan?

VarnumHälsan är en etablerad företagshälsa som finns i både Kristinehamn och Karlskoga.

Vi söker nu dig som har en god samarbetsförmåga, är relationsskapande, serviceinriktad och strukturerad Leg. Psykolog alternativt Leg. Psykoterapeut. Vill du bli en i vårt team, skicka in din ansökan redan idag!

Vill du arbeta med oss på VarnumHälsan och få chansen att arbeta i ett positivt team med arbetsglädje som högsta prioritet? Nu har du chansen då vi ska förstärka vårt team ytterligare med en kollega!

Vi hjälper våra kunder att skapa resultat genom människor. Det gör vi genom att effektivisera organisationer, utveckla ledare, skapa engagemang hos medarbetare och bidra till positiva arbetsmiljöer hos våra kunder.

Som leg. Psykolog/leg Psykoterapeut hos VarnumHälsan har du en mycket viktig roll i arbetet med att skapa resultat och värde för våra kunder.

Du arbetar konsultativt mot våra kunder som ett stöd för chefer, kontaktpersoner och anställda. Tyngdpunkten i tjänsten är att genomföra insatser på individnivå, men även uppdrag på grupp- och organisationsnivå förekommer i form av exempelvis psykosociala arbetsmiljökartläggningar och handledning av grupper.

Du kommer bl.a. att arbeta med:

Samtalsstöd och samtalsbehandling

Psykosociala arbetsmiljöfrågor

Kartläggningar

Handledning av individer och grupper

Vi söker dig som är leg. Psykolog alternativt leg. Psykoterapeut och har intresse och erfarenhet av arbetsrelaterad ohälsa samt erfarenhet av att ha arbetat med individsamtal, utbildning och grupper.

Meriterande om du har vidareutbildning inom eller erfarenhet av området rehabilitering, organisatorisk och social arbetsmiljö. Du får gärna ha arbetat med KBT, ACT, eller FACT.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Som person är du drivande och har kunskap om sambandet mellan individ, grupp och organisation samt förmåga att omsätta det till effektiva insatser i relation till kund.

Hos VarnumHälsan erbjuder vi dig möjlighet till kompetensutveckling inom företagshälsa och intressanta kunder, både inom privat och offentlig sektor.

Övrigt: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tjänstgöringsgrad 60-80 %. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten kan innebära resor vilket innebär att du måste ha körkort och gärna tillgång till egen bil i tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan till: ansokan@varnumhalsan.se

För frågor kontakta VD Katarina Hagberg på 0550-850 55

10 oktober 2022

MediYoga för nybörjare-nu hos VarnumHälsan!

Äntligen kan vi erbjuda en kurs i MediYoga för nybörjare i VarnumHälsans regi! Kursen vänder sig till den som vill lära sig mer om stress och stresshantering med MediYogan som verktyg.

In och kika på länken nedan för mer information och anmälan!

MediYoga för nybörjare (varnumhalsan.se)

25 maj 2022

Frukostföreläsning StressKompassen- för ett liv i bättre balans! 8sep och 29 sep

Vi bjuder på frukost och berättar om vårt nya koncept StressKompassen.

StressKompassen är en workshop för alla medarbetare. Det är en förebyggande insats för att minska stressrelaterad ohälsa och här ges möjlighet att reflektera över vilka faktorer som påverkar ens mående och vad man behöver göra för att komma vidare.

Under vår frukost kommer Leg.Psykolog Beatrice Karlsson och Leg. Psykoterapeut Lennart Wallin att berätta om konceptet Stresskompassen.

Föreläsningen vänder sig till Dig som är chef eller har en HR-funktion.

Varmt välkommen med din anmälan!

(OBS: Begränsat antal platser och max 2 personer från varje företag)

24 april 2022

Så ett frö...

...till en bättre arbetsmiljö! Lyssna gärna på vår jingel 🎵

Du hittar den på vår youtube-kanal. Länk: https://youtu.be/6S6ZNH3Y0IE

05 april 2022

Arbetsanpassning

Under 2022 har Arbetsmiljöverket en stor inspektionsinsats gällande arbetsanpassning för att se hur arbetsgivare arbetar med att förebygga och åtgärda sjukfrånvaro. I juni 2021 uppdaterades nämligen föreskriften om Arbetsanpassning och ersatte den tidigare föreskriften "Arbetsanpassning och rehabilitering" som gällt sedan 1994.

VarnumHälsan erbjuder nu två olika aktiviteter gällande Arbetsanpassning för att stärka dig med personalansvar:

*Webinar om Arbetsanpassning 3/5 08.30-09.30.

Har du koll på vad den nya föreskriften om Arbetsanpassning innebär för att du som arbetsgivare ska uppfylla kraven? Under detta webinar klargörs vad föreskriften ställer för krav och det finns även tid för frågor och reflektioner!

För anmälan och mer info: https://varnumhalsan.se/utbildning/webinar-om-arbetsanpassning

*Halvdagsutbildning i Rehab 17/5 13.00-16.00.

Känner du som är chef att du behöver uppdatera dina kunskaper generellt gällande rehabilitering och har frågor och funderingar du önskar lyfta i grupp så är detta utbildningen för dig!

Exempel på innehåll är Rehabiliteringsprocessen. ansvar, arbetsanpassning, chefens roll i det förebyggande arbetet och hur gör man en plan för återgång i arbetet?

För anmälan och mer info: https://varnumhalsan.se/utbildning/oppen-rehabutbildning

08 november 2021

Ledarskap i "det nya normala"

I takt med att allt fler återgår till arbetsplatserna, utformas ett nytt arbetsliv, ”det nya normala”. Många vill fortsätta arbeta på distans till viss del. Det här för med sig nya utmaningar och krav på chefer, ett så kallat ”hybridledarskap”, en kombination av att leda delvis på plats och delvis på distans.

Vi tar oss an frågeställningar som:

Chefens roll i ”det nya normala”

Hur stärker du självledarskapet hos dina medarbetare?

Hur skapar vi sammanhållning?

Hybridmöten, hur får vi till dem?

Diskussion/case

Utbildningen hålls av psykologerna Beatrice Karlsson och Rasmus Ståhl

Tillhör du Kristinehamns kommun, klicka här för anmälan

Arbetar du på ett annat företag, kontakta katarina.hagberg@varnumhalsan.se

03 september 2021

Reseintyg Antigentest

Fler och fler länder godtar numera antigentest med friskintyg. VarnumHälsan kan nu erbjuda antigentest för våra företagskunder över 18 år.

Kom ihåg!

Reglerna kring reseintyg kan ändras samt att det i slutändan alltid är du själv som ansvarar för vilket test som gäller om du ska ut och resa.

För pris och tidsbokning i Kristinehamn eller Karlskoga, ring vår växel 0550-850 50.

23 juni 2021

Riskbedöm din arbetsmiljö på hemmakontoret

Distansarbetet kommer bli allt vanligare även efter Pandemin och fler arbetsgivare erbjuder sina medarbetare denna möjlighet. Du som arbetsgivare har samma arbetsmiljöansvar för dina medarbetare vilket ställer större krav på dem att själva kunna upptäcka arbetsmiljörisker på hemmakontoret. Behöver du stärka din eller dina medarbetares kompetens i att riskbedöma sin arbetsmiljö? Då kan vi erbjuda en Teamsutbildning där ergonom och psykolog ger råd och verktyg hur dina medarbetare upptäcker risker och får kunskap om hur de kan åtgärdas.

Utbildningen kan erbjudas företagsspecifik så hör av er om ni vill veta mer!

25 maj 2021

Ny föreskrift om arbetsanpassning

1:e juni 2021 träder Arbetsmiljöverkets nya föreskrift kring arbetsanpassning i kraft. Föreskriften tydliggör arbetsgivarens ansvar och vikten av det förebyggande arbetet har förtydligats så att fler kan få arbetsanpassning och därmed undvika sjukfrånvaro.

Den nya föreskriften heter AFS 2020:5 Arbetsanpassning och ersätter föreskriften Arbetsanpassning och rehabilitering, som gällt sedan 1994.

Hör av er om ni vill ha vårt stöd i dessa frågor!

10 maj 2021

Frukostföreläsning med tema Vår arbetsplats efter pandemin

VarnumHälsan fortsätter med vårt nya koncept av frukostmöte och kan nu erbjuda nya tillfällen efter semestrarna med temat Vår arbetsplats efter pandemin!

Vi träffas på morgonen och startar dagen med en kort uppfriskande promenad där ni får ett tema att diskutera. När vi stannar upp intar vi en frukost där diskussion och föreläsning fortsätter på temat. Medarbetare från olika företag får en möjlighet att ses, utbyta erfarenheter av hemarbete under pandemin och VarnumHälsan är moderator och bidrar med teoretisk kunskap och våra erfarenheter.

Kommentar från tidigare deltagare:

"Gärna fler walk-n-talk-föreläsningar. Kul att få input från andra företag och när man gick samtidigt blev det inte heller för "surrigt" som det kan bli i en föreläsningssal när man pratar två och två. Att sedan mötas upp och få föreläsningen utomhus var supermysigt :-) "

För mer information och anmälan se fliken Utbildningar här på hemsidan!

04 maj 2021

Länkar gällande Covid-19

Här har vi samlat nyttiga länkar gällande Covid-19:

https://www.1177.se/Varmland/

https://www.1177.se/Orebrolan/

https://www.regionvarmland.se/

https://www.regionorebrolan.se/sv/coronaviruset--covid-19/

https://www.folkhalsomyndigheten.se/

Tveka inte att hör av er om ni har funderingar och frågor!

28 april 2021

Har du medarbetare som utför handintensivt arbete?

Den 1 november 2021 kommer de delar i Arbetsmiljöverkets AFS 2019:3 som berör handintensivt arbete att gälla. Som arbetsgivare innebär det att du behöver identifiera om handintensivt arbete förekommer hos dina medarbetare, riskbedöma dessa och ev anordna medicinska kontroller.

Vi på VarnumHälsan kan stötta er i samtliga steg i denna process. Det kan tex handla om en föreläsning om Handintensivt arbete, att undersöka om handintensivt arbete förekommer, riskbedöma de belastningsergonomiska riskerna eller utföra de medicinska kontrollerna.

Kontakta oss gärna så diskuterar vi ihop oss och lägger en plan!

08 april 2021

Vi erbjuder snabbtester för att minska smittspridningen av Covid-19!

VarnumHälsan erbjuder nu snabbtester för att påvisa om en medarbetare har pågående Covid-19, ett sk Antigentest.

Antigentestet kan användas av arbetsgivare för att fånga upp medarbetare som har pågående symptomfri Covid-19 och därmed minska smittspridningen på arbetsplatsen.

(Medarbetaren ska alltså inte testas om hen har symtom förenliga med Covid-19.)

Syftet med testningen är att undvika större smittutbrott på arbetsplatsen.

För mer info om bokning och rutin kring utförandet kontakta Ert företags kontaktperson eller ring VarnumHälsans växel på 0550-850 50 eller maila varnumhalsan@varnumhalsan.se

 

11 mars 2021

Stay On Track-för ett ökat välmående

VarnumHälsans senaste gruppkoncept "Stay On Track" vänder sig till medarbetare som önskar verktyg och stöd för att komma igång och skapa sig ett hälsosammare liv! Vi erbjuder gruppträning med föreläsningar där Du och/eller dina medarbetare deltar i en grupp från olika företag eller att ni på ert företag är en egen grupp.Varje aktivitet hålls utomhus!Behöver Du hjälp att komma i gång? Har Du svårt att hitta motivation, strategier för att fortsätta och hitta rutiner. VarnumHälsan hjälper Dig på vägen!

11 mars 2021

Coronapassport

Behöver Ni ett friskhetsintyg inför Er tjänsteresa? Flera länder har numera inreserestriktioner pga. Coronapandemin. Detta innebär att man måste testas och visa negativt för SARS-CoV-2 virus styrkt med läkarintyg. Det är viktigt att Ni själva tar reda på vad som gäller för just Ert resmål.

Läs mer på Coronapassport genom att klicka här!

Provtagning sker på VarnumHälsan, både i Kristinehamn och Karlskoga och vi utfärdar även friskhetsintyg på både svenska och engelska.

Bokning sker via telefon 0550-850 50 och i dagsläget kan vi enbart erbjuda denna tjänst till våra företagsanslutna kunder.Tänk på att flera länder och flygbolag även har krav på munskydd!

VarnumHälsan samarbetar nu med ett ackrediterat laboratorium som rapporterar till Folkhälsomyndigheten. Ni kan läsa om om TATAA Biocenter här!

04 mars 2021

Ännu en ny medarbetare på VarnumHälsan!

Vi har glädjen att få presentera vår senaste kollega på VarnumHälsan, Ulla Ode, Arbetsmiljökonsult.

Ulla har närmre 20 års erfarenhet av företagshälsa och kommer att bli en viktig och efterlängtad funktion hos oss på VarnumHälsan. Vi hälsar Ulla varmt välkommen till oss 💖

01 februari 2021

Nya medarbetare på VarnumHälsan!

Vi har fått tillökning på VarnumHälsan!

Inte bara en, utan två nya kollegor. Vi hälsar Rasmus Ståhl, leg.psykolog och Lennart Wallin, leg.psykoterapeut, varmt välkomna till oss!

Genom att förstärka vårt psykosocial team så vill vi genom fortsatt gott samarbete förbättra och öka välmåendet hos våra kundföretag och Era medarbetare samt ge extra stöd i ledarskap.

03 december 2020

Stöd för arbetsmiljöutbildningar från Afa-försäkring

Nu kan alla företag och organisationer inom privat sektor som har tecknat kollektivavtal om TFA för de anställda söka stöd för Arbetsmiljöutbildningar som genomförs under 2021-2023.

VarnumHälsan är självklart godkänd utbildningsanordnare!

Det är en mängd olika arbetsmiljöutbildningar som man kan söka stöd för,

följ länken för mer information eller kontakta oss så berättar vi mer!

https://www.afaforsakring.se/forebyggande/stod-for-arbetsmiljoutbildning/exempel-pa-utbildningar/

VarnumHälsan erbjuder tex två öppna Arbetsmiljöutbildningar på 1,5 dag under året. Anmälning finner du under fliken Utbildning.

12 november 2020

Digitala utbildningar och tjänster

VarnumHälsan kan nu erbjuda flera av våra utbildningar och tjänster digitalt via Teams.

Exempelvis Chefens arbetsmiljöansvar vid hemarbete, Arbeta på ett bra sätt från hemmakontoret, samtalsstöd mm.

Kontakta oss gärna för mer information!

10 november 2020

Arbeta på ett bra sätt från hemmakontoret

Att kunna arbeta hemifrån är för många en möjlighet, men det kan i längden också bli en stor utmaning!

I denna  webbutbildning får du konkreta råd och tips om hur du med enkla medel skapar en fungerande arbetsplats hemma och hur du skapar goda vanor och rutiner kring hemarbetet.

Utbildningen hålls via Teams under ca 45 minuter och leds av Ergonom och Psykolog.

Priset är 2 950 kr/grupp ex.moms (max 15 personer/grupp)Är Ni intresserade, maila då till:thea.berggren@varnumhalsan.se

Copyright © 2023 Varnumhälsan. Alla rättigheter reserverade.
Webbplats av